úterý 27. ledna 2015

Lesk a bída věrnostních akcí

Není nad pořádnou slevu. To ví každý.  Zákazníka vždy potěší, když si v náruči odnese boty za 499 Kč s decentně dvakrát přelepenou cenovkou, kde se na nejspodnějčí vrstvě skví skvostná cifra 1499 Kč. Obchodník je taky rád, neboť ty křusky mu už nějaký ten pátek dost překážely a s prodejem za 499 počítal.
Zkrátka není nad slevu, čím vyšší, tím lepší.  To, že je počáteční cena proto víc než mírně nadsazena, je zbytečné rozebírat.I když toho o různých strategiích je mnoho známo, sleva vždy zahřeje u srdce.

Že o tom vědí obchodníci své je jasné. Nabízí slevy na všech frontách, vydávají letáky, jen ať je lid spokojen.
Ale ze všeho nejlepší je dostat za nákup se slevou ještě další odměnu. A proto bůh seslal věrnostní akce. Za každý výhodný nákup ještě kupónky a ty pak vyměnit za nějaké zboží. Luxusní samozřejmě. Doplatek je pouze tako malichernost, o které škoda mluvit.

A tak toho času probíhá např. věrnostní akce pro zákazníky, kteří by rádi pomocí nasbíraných kupónků zakoupili výrobky BOSCH. Slibovaná sleva je až 71% oproti doporučované ceně. Tak to už je teda na pováženou.
69,  to číslo ale umí nabudit správnou náladu




Co na tom, že tyčový mixér BOSCH MSM6 lze zakoupit za  698 Kč až 960 Kč. Je to přece tak lákavé zakoupit tyčový mixér za 669 Kč,  když  doporučená cena výrobce je 2199Kč. Pro jistotu dostane výrobek označení MSM6BRE, které je na internetu nedohledatelné.  Pravděpodobně je vyroben jen pro různé akce.
Je úžasná ta víra obchodníků, že co zákazník, to blbec, který si nedokáže najít srovnatelné zboží např. BOSCH MSM6B500.
Necítím se obchodem oklamaná, protože si dokážu tak jako většina lidí najít analogický výrobek a jeho cenu, jen stále nechápu tu nezměrnou touhu obchodních řetězců dělat z lidí blbce. Vždyť kdyby nabídli tyto "výrobky za odměnu" soudným způsobem, např. sleva 300Kč z doporučené ceny 969Kč,  zakoupilo by si je stejné množství zakazníků jako při téhleté nesoudné akci..
Zde je krasavec, opravdu v krabici nebylo přibalené žádné převapení. Vím, že jsem pouze laik, přesto bych se opovážila tvrdit, že mixér je stejný jako ten na následujícím obrázku. Výkon 350W.
Bosch MSM 6B500
zdroj www.mall.cz

Vždyť výrobky BOSCH jsou opravdu dobré a cena 669 Kč přijatelná, tak proč dělat ze zákazníka tupou ovci  informací o nějaké nesmyslné doporučené ceně.


Žádné komentáře:

Okomentovat