sobota 17. ledna 2015

Jak je důležité mít bohatého příbuzného

V každé širší rodině se nachází nějaký bohatý příbuzný. Myslím na peníze,  ne na ducha.  Rodin, kde se na míle daleko žádný duševně bohatý člověk nevyskytuje je nepočítaně. 

 Ale zpátky k těm mincemi oplývajícím příbuzným. Je vcelku jedno, jakých reálných hodnot jejich jmění nabývá, důležité je to, že oni vědi, že jsou nejbohatší v kraji a neopomenou to pravidelně připomínat. Příbuznost a styk s takovými lidmi pak přináší mnohá pozitiva.
  • boháči pravidelně obměňují svůj šatník, tudíž rádi poskytují obnošené šactvo svým méně šťastným blízkým. Tyto pak blahosklonně obdarovávájí skvělými bundami z osmdesátých let, tričky se žmolky, ovšem Nike, s nevtíravými dírkovanými vzory  či ladně hranatými saky
  • vyloženě příznivá situace vzniká ve chvíli, kdy bohatci pomalu odrůstají děti , zatímco chudák má děti mnohem mladší. Pak jsou poměry s hračkami  velmi příznivě vyřešeny, neboť takové malé chuďasovo dítě bývá pravidelně obdarováváno umělecky sežmolkovanými  jednookými plyšáky, párajícími baťůžky či drahými mechanickými nefunkčími hračkami.
  • občas se může stát, že chudina bývá obdarována i většími předměty, jako třeba stará dětská sedačka do auta či na kolo, sáně a jiné. Tehdy je třeba si daru považovat  a po konci potřeby se jej nezbavovat, naopak je třeba jej milosrdnému jedinci vrátit, aby ten pak mohl svým laskavým darem obšťasňovat další potřebné. Tady občas vznikají náročnější situace, kdy dobrotivý bohatec si nepamatuje přesně, koho ze svých příbuzných darem obdaroval a může vyžadovat navrácení od toho nesprávného. V tom případě musí chuďas uvést věci na pravou míru, tak aby nikoho neurazil.
  • ale ne všechny dary jsou hmotného rázu. Při styku s vlídným bohatcem si např. chudina skvěle cvičí paměť, neboť, je-li pozvána přívětivým blízkým do restauračního zařízení, nikdy si nesmí zapomenout peníze.  Bohatý člověk totiž u sebe peníze nikdy nemá, aby neměl pokořující pocit, že jej někdo využívá. Vždyť i jen jeho přítomnost je obrovským vyznamenáním pro nuzáky.
  • a v neposlední řadě chuďas může uvítat bohorovnou návštěvu a může si dovolit ten luxus nemít žádný názor na politiku, kulturu, sport či mezilidské vztahy, neboť si může být jist, že ten správný úsudek mu bude laskavě předložen a on pouze převezme, aniž by se musel zatěžovat nějakými poznámkami k němu.

Žádné komentáře:

Okomentovat