úterý 7. října 2014

3x sláva pitnému režimu



Velmi ráda chodím do divadla.  Nejen do toho našeho,  skromného,  okresního. I do toho  velkého,  v hlavním městě stojícího, přímo Národního ráda zajdu.

     Nebudu se tady rozepisovat o tom, že mnohé  dívčiny  se nemohou do poslední chvíle rozhodnout, zda půjdou na  Stroupežnického, do fitka  či tančit k tyči, takže jejich úbor podle toho vypadá. O slečnách v pružné, černé mini sukni o délce 23,5 cm a svítivě zeleném boxerském tričku toho bylo již napsáno tolik, že s jejich přítomností jasně počítám a nevyvedou mě z míry.

Většinou bývám ráda, když už zhasnou
   Co mě však pro mě novinkou, jsou dámy vyznávající zdravý životní styl, které  nedokážou  vydržet  45  minut  bez příjmu tekutin. Proto přicházejí do chrámu kultury  vyzbrojeny  1,5 litrovou petkou plnou blahodárné tekutiny se  správným,  vědci z reklamy odsouhlaseným minerálním složením. Tu mají uloženou v kabele vhodnou pro týdenní  nákup  šestičlenné rodiny.  Vždycky lituji herce, kteří musí sledovat telátka cucající v prvních řadách životadárnou tekutinu.

   Ovšem úplnou, žhavou novinkou jsou pro mě cucající matky na třídních schůzkách. Už je tomu 14 dní, co jsem  tento  nový trend zaregistrovala a stále se z toho nemohu vzpamatovat. Sedím si, nic netuše, v lavici gymnázia, kam postupně přicházejí rodiče. Vzhledem k věku studentů snadno dojdu k závěru, že věk rodičů musí být přes 35, takže chování nelze omluvit  mladistvou  nerozvážností. Dvě hezky vybarvené matky usedají a okamžitě vytahují petky. Ještě chvíli doufám, že matky přijely zdaleka nebo spíše přišly přes rozorané pole pěšky a proto opravdu potřebují osvěžit zpocené, unavené  tělo. Bohužel, zůstalo jen u naivní myšlenky, po celou dobu dlouhé, vyčerpávající  třídní schůzky trvající  neskutečných, nekonečných  20 minut,  matky pravidelně v tří minutových intervalech ucucávaly. Na zdraví.

   Jsem docela zvědavá  v  jaké sestavě se dočkáme slavnostního předávání maturitního vysvědčení. Vzhledem k délce  studentské  a státní hymny, očekávaných proslovů, předáván vysvědčení a nedej bože  kulturní  vložky očekávám dvě petky na osobu a to dvoulitrové.

P.S.   a stejně si myslím, že dospělý, zdravý organismus by měl vydržet  20 minut bez dodávky vody.

2 komentáře:

  1. Skoro se těším, až budu mít sama nějaké školou povinné potomky, abych mohla chodit na třídní schůzky. Podle různých historek od různých pozorovatelů to vypadá na nevšední zážitky.

    OdpovědětVymazat
  2. Věru, že máte nač. Na tř. chůzkáchse vyskytuje spousta rázovitých skupin. Cucající telátka, diblíci, moudré matky, jejichž dědeček byl učitelem a vyučoval ten zeměpis jinak, matky chtějící provozovat charitu, ovšem za peníze jiných a mnohé další. Jedna schůzka vydá za tři odinace

    OdpovědětVymazat